13 March 2011

One Day Only...

Jom tengok sekali lagi cita Hikayat Merong Mahawangsa ni..he..Baru-baru ni aku agak bosan sebab abis kje awal,so aku ajak Bulan ngan Ieyla kuar tgk wayang..nasib diorang ni free...tapi si Ieyla ni dtg sekali bbuku2 dia bawak sebab baru abis kelas..kikiki...
Jujur aku boleh cakap pasal cerita ni,memang best...it's ok la kalau ada something yang kurang sebab rasanya nie 1st filem epik dari Malaysia from KRU production...biase la tu mana ada orang buat something perfect for the first time right..??we as Malaysian should proud to have theirs in our film industry..Ade la jugak benda kita boleh belajar dari cerita ni nak dibandingkan cerita2 cinta yang xpenah bagi mesej yang berfaedah pon kan...
Dialog ke pantun aku pon xtau tapi ni antara baris ayat yang aku tertarik...
(kalau aku tersalah betulkan ye,bse la salin time tgk movie..:P)
"Sampai masa tibanya waktu,
Redup hati kamu berdua,
Bila dua jasad bersatu,
Hidup mati jadi bersama.."

Stephen Rahman as Merong Mahawangsa hero dalam cerita nie..sesuai atau tak bagi aku boleh diterima la sebab nak komen lebih aku sendiri tak tau macam mana the real Merong Mahawangsa..
Dia ni half English/Welsh dan juga half Malay..mula berlakon cerita melayu dalam teater musikal Puteri Gunung Ledang sebagai Hang Tuah...Dia juga seorang vokalis dalam satu kumpulan opera lelaki,Teatro...Agak berbakat la jugak kan..huhu...gambar atas ni boleh tahan la macho tapi aku paling suka dia as Merong Mahawangsa...really unic...:P
__________________________________________________________________________
Abis tengok wayang kami g makan kt food court..datang pulak mamat nak promote pasal Domino pizza..sibuk je..aku xmakan pon Domino..last2 Bulan sorang yang melayan mamat ni...hehe...
mamat nie cakap muke aku muke marah..haha..aku lapar gile kot time tu...huhu
mamat Domino

Aku ngan Ieyla lapor gile..:P

bse la diorang ni...haha


tengok la xabis2...aku je cool2...:P
last one..:P

malam pulak aku kuar ngan kakak2 rumah aku....kakak ok...i adik ag sebab mude...:P
pegi Alamanda je pon..buat pe kt sane biar la jadi rahsia..haha..
tapi aku lak kena marah malam tu sebab satu hari berjalan...sory ye...:P
aku & kak Muli
aku  & kak Julie

p/s: bulan ni bagi aku bulan musibah..banyak yang kita patut amik iktibar..

38 comments:

  1. wallaweyh...gile report siap tuk 1 hari nye ni...
    pirates pasni plak ek..huhu..
    besh2..sampai demam dah ari ni...

    ReplyDelete
  2. ouh. kire cite tu ok la?
    bape bintang meh?

    ReplyDelete
  3. @.: iEyLa :.
    haha..pirates mmg wajib dh tgk....tu la p mndi air terjun xajak tu yg demam...:P

    ReplyDelete
  4. @taqo
    for me ok taq..5/5 bintang..:P

    *kalau de laki ckp xbest..diorang jeles la tu hero ensem..:P

    ReplyDelete
  5. hahaha.
    nasib bek gambo ugly i u x msuk kan.kalo x i bomb blog u nie.ahakss

    ReplyDelete
  6. huhuhuhu...
    br nk g tgk nih...




    jom singgah n follow belog saya..
    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. nk tgk wayang gak....
    sape nk p tmn ak tgk wayang????
    lame kot xp tgk wayang...
    sape nk itut angkat tgn mcm sy....huhuhuhu
    $$*ayen*$$

    ReplyDelete
  8. @fyna
    hehe..tgk la xrugi tgk cite nih..:P

    ReplyDelete
  9. @Anonymous
    haha..bole je nk teman..takut qaseh mu marah la plak...:P

    ReplyDelete
  10. ble nk p???
    lme kot xp bejalan2..
    asyik kije,kije,kije....huhu
    qaseh ok lau dia xketahuan...
    huhu..
    $$*ayen*$$

    ReplyDelete
  11. @Anonymous
    huhu...aku tengah saving ayen tuk family trip..tp bole je..tngu duit de nt...:P

    ReplyDelete
  12. oooo...ok2..
    jgn ikut kn ak sgt yer..
    ade kelapangan nnt kite p beramai2 yer..
    settle kn dlu tggjwb ko yer..
    $$*ayen*$$

    ReplyDelete
  13. woo...jeles ni ckin wess..bila nk wayang skali lak??

    ReplyDelete
  14. @najihah sahami
    hehe..jom weekend ni kita g dating...:P

    ReplyDelete
  15. seminggu dua hari sudah ianya di pawagam, Merong menanti anda lagi di sini!!!!

    http://cikgumanstation.blogspot.com/2011/03/review-hikayat-merong-mahawangsa.html

    ReplyDelete
  16. Best ke cite Merong tu? Nak kena gi jugak ni... Hehehe

    Buat Duit Tanpa Tingkat Trafik

    ReplyDelete
  17. hehehe..apik baru je lepas layan tadi..best2

    ReplyDelete
  18. @apik pehe
    hehe.tau xpe..tp mesti apik nangis kan...:P

    ReplyDelete
  19. werkkkk...apik lelaki sejati tau..xder la nangis cam merung tu mase tinggal embuk nk p lawan..hahahhaa

    ReplyDelete
  20. @apik pehe
    haha....part tu xsedih sgt la..sedih time laksamana mati..hahaha

    ReplyDelete
  21. lom tgok lg..
    tp nmpk cam spartan la plak cita tu.. heheh..

    ReplyDelete
  22. @Solihin Zubir
    hehe..try la tgk dlu..xrugi tggk ni...:P

    ReplyDelete
  23. @i am S!L4H..
    tgk cepat..xrugi tgk cite melayu mcm ni..:P

    ReplyDelete
  24. x minat tgok wayang la. adehhhh~

    ReplyDelete
  25. hai... ini film di malaysia??? wah harus nonton nih..

    ReplyDelete
  26. 10 bintang untuk movie ni!
    TERBAIK wok !
    i dh pergi tgk mgu lepas.
    mmg puas hati laaaa
    suker gilerss
    tahniah KRU PRODUCTION!

    Jom follow my blog,
    drop your comment also, TQ

    Love,
    Aen

    ReplyDelete