06 March 2011

Kenangan & Pengalaman

 Kenangan,pengalaman kedua-duanya main peranan dalam hidup...tanpa kenangan bagi sesetengah orang mungkin hidup terasa kosong..tiada benda yang indah hendak dikenangkan..tapi ade jugak yang terkenang benda yang sedih dalam hidup..sesuatu yang dikesali..
 

Pengalaman pulak banyak mendewasakan kita...kerana pengalaman merupakan guru terbaik dalam hidup kita...kita belajar dari kesilapan..belajar dari waktu-waktu yang kita lalui...sama jugak macam kenangan, pengalaman ade jugak yang baik dan buruk yang telah kita lalui....

Kedua-duanya ada dalam lumrah hidup kita sebagai seorang manusia...Banyak mengajar kita menjadi apa yang kita mahukan dalam hidup...menjadi lebih kuat dalam harungi liku hidup..menjadi lebih terbuka dalam menerima teguran..menjadi lebih matang dalam membuat keputusan....
kredit to Google

p/s: always pretend that I'm OK.. :(

26 comments:

  1. ye! betul tu.
    sangat sokong.

    p/s : nape always pretend that u ok?

    ReplyDelete
  2. @taqO
    hehe..thanx taq..:P

    p/s:sb nak jage hati org lain..:)

    ReplyDelete
  3. menjadi lebih

    F
    U
    U
    U
    Y
    O
    O
    O

    dalam menrencakan hidup ini

    =_=

    ReplyDelete
  4. hehe..kenangan tu penting..wat idop kiter kalerfull..hehe

    ReplyDelete
  5. pengalaman banyak mengajar kita supaya lebih baik

    ReplyDelete
  6. @mr.syazwan
    hehe...life wan sentiasa je fuuuyooo kan...:P

    ReplyDelete
  7. @apik pehe
    yup...lebih ceria dgn banyak corak dan warna...:)

    ReplyDelete
  8. @Edy Zaidi
    yup..setuju bro...it's the best teacher for us...:)

    ReplyDelete
  9. jgn pretend2.luah kn aje.ehee

    ReplyDelete
  10. terasa ditampar dengan cukup sadis sekali.

    hahaha.

    ReplyDelete
  11. pengalaman kan mencipta kenangan :)

    ReplyDelete
  12. @cik chopu
    yup..sb kenangan jugak la ade pengalaman...:P

    ReplyDelete
  13. quote dkt second pic tu sgt interesting.. btul tu confuse, strongly agree with you. tp kenapa bila org lain buat mistake, sesetengah/ramai org lebih suka menyalahkan berbanding utk memahami?

    ReplyDelete
  14. @Iris Asli
    manusia xde yg sempurna iris..sentiasa mencari kesilapan org lain berbanding diri sendiri...:)

    ReplyDelete
  15. Dan menjadi lebih manusia yang lebih bersifat 'manusia'... ;)


    KENANGAN & PENGALAMAN kira macam special edition setiap tahun tu kita kan..

    ReplyDelete
  16. @YOUsoF
    yup..setuju abg baik...:)

    hehe..tau xpe..koleksi sepanjang hidup...:P

    ReplyDelete
  17. @YOUsoF
    yup..always..tp yg xpatut disimpan awal2 ag dh delete...:)

    ReplyDelete
  18. kenangan yang banyak memberi kita pengalaman yang berharga... :)

    ReplyDelete