12 March 2011

Gambar Sekitar Tsunami Dan Gempa Di Jepun



1.46 petang tadi (masa solat jumaat kot) Jepun dilanda gempa bumi yang tersangat besar - terburuk sejak 1900 - 8.9 SR! Kalau 5 pun dah buat bangunan runtuh, inikan pula 8.9 kan? memang sangat teruk kesannya. Sebab timeline twitter penuh dengan #prayforjapan hashtag, aku pun tumpang sekaki tengok berita terbaru. Ada beberapa link yang sangat berguna untuk ikuti perkembangan gempa bumi - tsunami ini




Sabah dan Labuan dijangka akan terkena 'tempias' tsunami ini, dinasihatkan jangan berada ditepi pantai sepanjang pukul 6 hingga 12 malam ini - Amaran oleh TV3

Entri ini 100% dikreditkan kepada Suffer8zine untuk maklumat lanjut dan video Tsunami sila layari blog beliau di http://suffer.frenzyfm.my 
______________________________________________________________________________________


1perbezaan antara tsunami semalam dan yang pernah berlaku di Indonesia adalah semalam,lebih ramai yang bersedia dan bertindak lebih cepat berbanding tsunami di Indonesia...berikut adalah gambar-gambar bencana tsunami semalam yang hingga kini dianggarkan seramai 300 orang telah terbunuh......di harap kita di Malaysia dapat ambil iktibar......



























Belum pun reda gempa bumi dan tsunami di Jepun semalam..hari ni jam 9.47 pagi Sabtu waktu Malaysia,berlaku satu lagi gegaran gempa berukuran 6.5 skala ritcher...


p/s: minta kita sentiasa dilindungi-Nya..

6 comments:

  1. fuh! ganaz gak tsunami kat sana.. tapi lagi ganas tsumawi kita.. =)

    ReplyDelete
  2. @cacing
    Kuasa Dia semua ni...erkk tsumawi tu bse2 je...:P

    ReplyDelete
  3. moga rakyat malaysia disana selamat dan dilindungiNYA moga-moga amin mendoakan kesejahteraan mereka disana amin wuwu sedih T_T

    ReplyDelete
  4. @efa
    i.allah semua selamat..amin~~

    cool2 ok dear...:)

    ReplyDelete
  5. @adwafarahin
    yup...harap semua dpt amik iktibar dr kejadian ni...

    ReplyDelete