02 February 2011

E.S.O.K = ='

Malam nie ramai la makan besar...xkira cina yang raya aku rasa yang lain pon tumpang sekaki sebab esok semua dah cuti..hari nie masing2 dah sibuk balik kampung tp aku awal ag kat kampung..hehe...Bila raya cina ni best sebab nya da untung gak kat kaum lain..yela limau murah,ramai la yang serbu beli jugak kan..family aku pon same je...hehe
  
Kalau yang kerja lak bos2 cina mesti best time2 nih...yela dapat angpau...bos aku xbagi lagi angpau sebab aku cuti awal dari dia..haha..balik nt aku nak claim la angpau aku...hehe..de sape2 ag yang nak bg angpau dekat aku...;P
Tanglung de x ea raya cina nie...aku opn dah xbape nak ingat..tapi de ag rasenya cuma tak semeriah pesta tanglung la kan..nk beli gak la buh kat umah aku..bole camtu?
 Yang best sekali tarian singa...dulu masa family aku duk penang ag selalu ja tengok tarian singa depan umah...penang kan majoriti cina,tempat aku dulu memang ramai cina...best tengok tarian nih time kecik2 dulu..sekarang tengok kat tv je la...huhu
 Papepon raya cina banyak sangkut ngan warna merah...aku suka merah..nak jugakkk..hehe...esok family aku buat kenduri sket tuk arwah abah aku...sok kan malam jumaat...sebab tu aku balik kampung awal nak kemas umah...mber2 xsempat nak jumpa lagi nih...sape2 dok dekat umah aku tuh meh la dtg umah esok....;)

gambar kredit to en.google

p/s: ngah bosan2 buat entry nih...huhu

10 comments:

  1. @Bulan
    no hal la klu 5 biji...10 i bg nt...;D

    ReplyDelete
  2. dh lama x tengok tarian naga. last tengok masa darjah berapa ntah.

    ReplyDelete
  3. tahun baru cina ...stkt ni lom prnh dpt wet angpow lg

    ReplyDelete
  4. @sembil9n
    huhu...best kalau dpt bos cina time2 camni....;P

    ReplyDelete
  5. tahun kita kita dpt angpow rm50..jadilah wat isi minyak kereta...huhu

    ReplyDelete